Media - Blog

Mobilier living: ce nu trebuie să lipsească și cum accesorizezi?

Mobilier living: ce trebuie să iei în considerare pentru amenajarea interioară? Iată mai multe informații care te-ar putea interesa!

Livingul este încăperea centrală din orice locuință în care locuitorii petrec cel mai mult timp. Activitățile în familie, întâlnirile cu prietenii, dar și serile de film relaxante alături de partener se petrec în această încăpere, periodic. Tocmai de aceea, livingul este văzut ca un spațiu indispensabil și practic în același timp.

Fiecare persoană își amenajează livingul exact așa cum își dorește, astfel încât să răspundă tuturor nevoilor sale. Fie că vorbim de un spațiu open space sau despre o încăpere de sine stătătoare, livingul trebuie să conțină multe piese de mobilier, dar și alte obiecte de decor de care să ne putem bucura în fiecare zi.

Este adevărat faptul că nevoile și gusturile sunt foarte diferite în cazul fiecărei persoane, însă există totuși piese care se regăsesc în fiecare living.

Ce piese de mobilier living sunt de nelipsit?

Scopul fiecăruia dintre noi este acela de a amenaja livingul cât mai confortabil, dar și eficient în același timp, astfel încât să ne putem satisface nevoile zilnice într-un mediu prietenos.

Ținând cont de specificațiile fiecărei încăperi, dar și de preferințe, putem întocmi o listă de elemente care nu ar trebui să lipsească dintr-un living. Iată care sunt piesele de mobilier living care ar trebui să se regăsească în orice încăpere:

  1. Canapeaua

Indiferent că vorbim despre un living voluminos sau despre un living mai mic, canapeaua nu ar trebui să lipsească din acest decor. Este elementul central din orice living și asigură în fiecare zi doza necesară de confort. În funcție de preferințe și necesitate, poți opta pentru o canapea simplă și neextensibilă sau poți opta pentru o canapea mare pentru mai multe persoane și eventual și pentru niște fotolii din același set. Această alegere depinde de numărul de membri ai familiei, dar și de numărul de invitați care trec periodic pragul locuinței tale. Vă puteți inspira din gama de produse disponibilă pe site-ul Home Trends.

  1. Corpurile de iluminat.

Lumina naturală este foarte apreciată însă există momente din timpul zilei în care lumina alternativă ar fi de mare ajutor. Pentru momentele întunecate sau pentru întâlnirile cu cei dragi după apusul soarelui, puteți opta pentru câteva corpuri de iluminat cum ar fi veiozele sau spoturile de perete. Pentru maximizarea confortului, puteți alege niște corpuri de iluminat cu intensitate reglabilă, care să lumineze exact atât cât vă doriți.

  1. Masa de cafea.

Chiar dacă denumirea sa ne inspiră faptul că aceasta poate fi folosită doar pentru ceșcuțele de cafea, în realitate această masă are un domeniu de întrebuințare mai extins. Poate fi folosită atât dimineața la servirea micului dejun, cât și seara la degustarea unui pahar de vin, alături de cei dragi. Poate fi folosită și pentru decorarea încăperii, alături de niște decorațiuni simple și stilate.

  1. Biblioteca

Chiar dacă denumirea ne duce cu gândul la o mulțime de cărți depozitate pe niște rafturi, biblioteca poate avea însă alt sens în zilele noastre. O bibliotecă poate fi poziționată pe un perete cu mai multe scopuri decât ne putem imagina. În felul acesta, biblioteca poate găzdui, pe lângă cărți, albume foto, tablouri, fotografii, obiecte de decor, dar și dispozitive electronice. Puteți opta pentru un corp modern de bibliotecă care să aibă în componența sa atât rafturi, cât și sertare de depozitare, dar și orificiu pentru televizor. În felul acesta, veți avea o piesă de mobilier multifuncțională și stilată.

Cum accesorizezi un living?

Livingul este folosit în fiecare zi, iar tocmai din acest motiv nu ar trebui să fie foarte aglomerat. După ce poziționezi toate piesele de mobilier necesare, îți poți îndrepta atenția spre obiectele de decor. Cel mai potrivit este să alegi puține astfel de obiecte dar speciale, care să adauge un plus de valoare încăperii. Poți opta 1-2 tablorui pictate manual pe care să le pui pe perete, dar și pentru câteva plante care să ofere naturalețe încăperii. De asemenea, poți alege și un covor călduros care să fie extrem de plăcut la atingere.

Dacă sunteți pe cale să amenajați propriul living, atunci nu ezitați să studiați în detaliu piesele de mobilier dar și accesoriile preferate. Pe site-ul Home Trends puteți găsi multe elemente care să răspundă propriilor nevoi, reușind să obțineți un rezultat final satisfăcător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *